UITGELICHT

Nieuwsflits maart

do 29 maart -  De nieuwsflits van maart kunt u vinden door onderstaande link te volgen.www.wvobarne...

Lees meer »

Schoolvoetbal

do 8 maart - Het rooster van schoolvoetbal groep 6, 7 en 8 is binnengekomen.Klik hier voor tijden en af...

Lees meer »

Nieuwsflits februari

do 22 februari -  De Nieuwsflits van februari is geplaatst. U kunt die direct vinden door de volgende...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

 

Welkom op de site van groep 1-2

Februari 2018:

Na de kerstvakantie begonnen we met het project "Machines" Al gauw werden er allemaal spullen van thuis meegenomen. Veiligheidsbrillen, overals, een echte timmerbank, een rolmaat, maar ook allemaal spullen die we mochten slopen om te ontdekken hoe een apparaat in elkaar zit. Wat waren de kinderen druk bezig om schroefjes los te draaien en wat waren ze enthousiast als ze ontdekten wat voor draadjes en tandwielen er allemaal in een apparaat zitten. 

                       

We hebben veel nieuwe woorden geleerd bij het thema "Machines". In de kringgesprekken werd besproken hoe een apparaat werkt en of het stroom nodig heeft of niet. En welke gereedschappen zijn er allemaal? Kunnen we zelf ook een machine bedenken? De letters g van gereedschap, r van robot en de t van tandwiel hebben we in de lettermuur gedaan. Met groep 2 zijn we bezig met het hakken en plakken van woorden en rijmen en er zijn ook kinderen van groep 1 die dit al heel leuk vinden om te doen.           

De klas was versierd met mooie werkjes. We hadden onszelf als een robot geverfd. We hebben met gereedschap een afdruk in de klei gemaakt. En hoe maak je als groepje een goede knikkerbaan?

                     

Met rekenen konden we tellen hoeveel spijkers, hamers, boormachines en schroevendraaiers er waren, dit konden we in een tabel laten zien. Op de computer en het digibord oefenen we met begrippen als meer en minder, veel en weinig.

We hebben tijdens de Bijbelse themaweek Bijbelverhalen gehoord over koningin Ester, wat zorgde de Heere God door Ester heen goed voor Zijn volk. Nu vertellen we verhalen over het leven van de Heere Jezus op de aarde. Op vrijdag doen we met elkaar een kringgebed en er zijn al steeds meer kinderen die hardop ergens voor willen bidden.

De liedjes die we geleerd hebben kunt u hier vinden.                             

                                                        

Wat leuk dat er zoveel belangstelling was op de projectavond en wat was het leuk dat de kinderen konden laten zien wat ze allemaal gemaakt hadden. 

Nu is het bijna vakantie en daar hebben we ook wel weer zin in. Na de vakantie gaan we werken over de lente. 

 

December 2017:

Het is nu de laatste week voor de kerstvakantie en we oefenen elke dag de liedjes en opzegversjes voor het kerstfeest. Het gaat al heel erg goed en we hebben erg veel zin om het kerstfeest woensdagavond te vieren met de papa's en mama's. We mogen dan 's avonds in het donker naar school.

We hebben al heel veel kerstwerkjes gemaakt die nu in de klas hangen maar met het kerstfeest hangt alles in de hal zodat alle papa's en mama's kunnen zien wat we hebben gemaakt. Onze klas, de kinderen en de juffen zaten onder de gouden glitters waar we de werkjes mee hebben versierd. Elke ochtend doen we de lampen uit en de kerstlampjes, de glazen kerstlichtjes met kaarsjes en de lampjes in de boom aan. Ook brand de openhaard gezellig op het digibord. Buiten is het dan nog donker en binnen branden gezellig de lichtjes. Dit hoort bij het kerstfeest maar de kinderen weten dat het kerstfeest gaat om de geboorte van Jezus.

Alzo lief had God de wereld

Dat Hij aan ons heeft gegeven

Zijn eengeboren Zoon

Opdat een ieder die gelooft 

Het eeuwig leven heeft.

Verder hebben we genoten van de sneeuw op het schoolplein. We hebben met de slee gespeeld, sneeuwballen gegooid en zelfs een echte sneeuwpop gemaakt. 

 

We hebben geluisterd naar de verhalen over Mozes en het volk Israël. Nu luisteren we naar de verhalen rond de geboorte van de Heere Jezus. 

Klik hier voor de liedjes die we hebben geleerd.

We leren iedere twee weken een nieuwe letter. De laatste letter die we hebben geleerd is de K van kerstboom. De kinderen mogen altijd spullen meenemen die beginnen met de aangeleerde letter. Dit doen we dan in de lettermuur.

Na de vakantie gaan we beginnen met het thema Machines uit Kleuterplein.

We wensen u gezegende dagen en een voorspoedig en gezond 2018!

 

 

 

 

 

 

Oktober 2017

Kastanjes, eikels, blaadjes en paddenstoelen.                                                                Wat was het leuk om met z'n allen naar het bos te gaan.                                                  En wat hebben de kinderen goed gezocht naar paddenstoelen.                                    We hebben hele mooie gezien!

In het begin van het schooljaar begonnen we met het Bijbelverhaal over de  schepping en nu horen we verhalen over Jozef.

We zijn al bezig met het leren van letters, deze week is de p van paddenstoel aan de beurt.                                                                                                                                        Ook oefenen we met rijmen en leren we nieuwe woorden die bij het thema horen.

We hebben rond de kinderboekenweek gewerkt over bange Barend, gevoelens.        Wanneer ben je blij, boos, bang of verdrietig?                                                                Zelfs aan muziek kan je horen of het blij klinkt of niet.                                             

Nu hebben we lekker een week vakantie, even tijd om uit te rusten.                               De foto's van de herfstwandeling kunt u bekijken in het foto-album.                               De liedjes die we hebben geleerd kunt u hier vinden.                                                               

Een hele fijne vakantie!

September 2017

We gaan alweer een paar weken naar school. Voor sommige kinderen was alles nieuw en best een beetje spannend. Gelukkig zijn we nu al gewend en hebben we het heel gezellig met elkaar.

 

We hebben al best veel werkjes gemaakt en we spelen graag met de spelletjes uit de kast of in de verschillende hoeken. Buiten spelen vinden we ook erg leuk.

 

 

Op de website zullen we regelmatig een stukje en foto's plaatsen van onze groep.

 

 

We hopen op een heel gezellig schooljaar met elkaar!

Groetjes, juf Gerdi en juf Wilma

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2017-2018 » Groepen » Groep 1-2

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl