UITGELICHT

Nieuwsflits december

do 20 december -  De nieuwsflits van december is geplaatst. Daarin ook nieuws over de benoeming v...

Lees meer »

Nieuwsflits november

do 29 november -  We hebben weer een nieuwsflits geplaatst, die van de maand november. Die kunt u volg...

Lees meer »

Nieuwsflits oktober

do 1 november -  De nieuwsflits van oktober is geplaatst. Daarin ook info over de school op Veller. U...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

 

Welkom op de site van groep 1-2

Juli 2018:

Vakantie, zelfs in de klas konden we op vakantie. De huishoek was een camping geworden. De kinderen speelden lekker in de tent en bakten heel wat hamburgers op de barbecue.  En we konden zelfs ijsjes kopen. We moesten wel goed opletten of we genoeg geld hadden om een ijsje te kopen, want een sorbet is natuurlijk duurder dan een waterijsje. We hebben met elkaar gekeken welk ijsje we het lekkerst vonden, we mochten in een tabel een sticker plakken bij ons lievelingsijsje. En wat denkt u? De kinderen vonden de dubbellikker het allerlekkerste ijsje.

Met taal oefenden we het horen van een klank door bijv. te gaan staan als we de s hoorden : k, l, s, m, p, h, r, s, b,n,s. Ook hadden we weer nieuwe letters in de lettermuur, de laatste letter waar we mee bezig waren was de letter z van zon. De kinderen van groep 2 zijn steeds meer bezig met lezen en er waren zelfs kinderen die wilden helpen tijdens het voorlezen.

De Bijbelverhalen die we verteld hebben gingen eerst over Hemelvaart en Pinksteren en daarna gingen we weer verder met de verhalen over de Israëlieten die met Mozes door de woestijn trokken en later naar het land Kanaän gingen. 

Klik hier voor de liedjes die we hebben geleerd.

We hebben afscheid genomen van Timon. Hij gaat aan het einde van de vakantie verhuizen. Nu is het zomervakantie. Wat kijken we terug op een leuk jaar, wat hebben we genoten van de kinderen. We willen alle ouders die op een of andere manier geholpen hebben hartelijk bedanken voor hun inzet. Fijn dat we een beroep op u konden doen..Wij wensen jullie een hele fijne vakantie, tot maandag 27 augustus!

Hartelijke groet, juf Wilma en juf Gerdi

April 2018:

Het is lente! Het leek zelfs wel even zomer! We hebben zo fijn buiten gespeeld soms zelfs al zonder jas. Er worden veel koekjes, taarten en ijsjes gemaakt in de zandbak. Ook worden er tenten gemaakt met de kleden en kussens. De afgelopen periode hebben we gewerkt over de lente, Pasen en Koningsdag.

In onze klas staan kikkervisjes, elke dag kijken we even of we veranderingen zien. Zo bijzonder om te zien hoe een klein zwart stipje uiteindelijk een groene kikker wordt. 

We hebben geluisterd naar de verhalen uit de Bijbel over het lijden en sterven van Jezus. Maar na 3 dagen is hij weer opgestaan! Hij leeft! Zo bijzonder wat Hij voor ons heeft gedaan. We hebben er over gezongen en het Paasfeest met elkaar gevierd in de klas. 

Nu werken we over Koningsdag. De Koningsspelen vonden we erg leuk! Het was heerlijk weer en de spelletjes vonden we erg leuk.

Na de meivakantie gaan we werken over het thema Vakantie.

Als u hier klikt kunt u de liedjes en opzegversjes zien die we hebben geleerd.

We wensen jullie allemaal een hele fijne meivakantie!

Februari 2018:

Na de kerstvakantie begonnen we met het project "Machines" Al gauw werden er allemaal spullen van thuis meegenomen. Veiligheidsbrillen, overals, een echte timmerbank, een rolmaat, maar ook allemaal spullen die we mochten slopen om te ontdekken hoe een apparaat in elkaar zit. Wat waren de kinderen druk bezig om schroefjes los te draaien en wat waren ze enthousiast als ze ontdekten wat voor draadjes en tandwielen er allemaal in een apparaat zitten. 

                       

We hebben veel nieuwe woorden geleerd bij het thema "Machines". In de kringgesprekken werd besproken hoe een apparaat werkt en of het stroom nodig heeft of niet. En welke gereedschappen zijn er allemaal? Kunnen we zelf ook een machine bedenken? De letters g van gereedschap, r van robot en de t van tandwiel hebben we in de lettermuur gedaan. Met groep 2 zijn we bezig met het hakken en plakken van woorden en rijmen en er zijn ook kinderen van groep 1 die dit al heel leuk vinden om te doen.           

De klas was versierd met mooie werkjes. We hadden onszelf als een robot geverfd. We hebben met gereedschap een afdruk in de klei gemaakt. En hoe maak je als groepje een goede knikkerbaan?

                     

Met rekenen konden we tellen hoeveel spijkers, hamers, boormachines en schroevendraaiers er waren, dit konden we in een tabel laten zien. Op de computer en het digibord oefenen we met begrippen als meer en minder, veel en weinig.

We hebben tijdens de Bijbelse themaweek Bijbelverhalen gehoord over koningin Ester, wat zorgde de Heere God door Ester heen goed voor Zijn volk. Nu vertellen we verhalen over het leven van de Heere Jezus op de aarde. Op vrijdag doen we met elkaar een kringgebed en er zijn al steeds meer kinderen die hardop ergens voor willen bidden.

De liedjes die we geleerd hebben kunt u hier vinden.                             

                                                        

Wat leuk dat er zoveel belangstelling was op de projectavond en wat was het leuk dat de kinderen konden laten zien wat ze allemaal gemaakt hadden. 

Nu is het bijna vakantie en daar hebben we ook wel weer zin in. Na de vakantie gaan we werken over de lente. 

 

December 2017:

Het is nu de laatste week voor de kerstvakantie en we oefenen elke dag de liedjes en opzegversjes voor het kerstfeest. Het gaat al heel erg goed en we hebben erg veel zin om het kerstfeest woensdagavond te vieren met de papa's en mama's. We mogen dan 's avonds in het donker naar school.

We hebben al heel veel kerstwerkjes gemaakt die nu in de klas hangen maar met het kerstfeest hangt alles in de hal zodat alle papa's en mama's kunnen zien wat we hebben gemaakt. Onze klas, de kinderen en de juffen zaten onder de gouden glitters waar we de werkjes mee hebben versierd. Elke ochtend doen we de lampen uit en de kerstlampjes, de glazen kerstlichtjes met kaarsjes en de lampjes in de boom aan. Ook brand de openhaard gezellig op het digibord. Buiten is het dan nog donker en binnen branden gezellig de lichtjes. Dit hoort bij het kerstfeest maar de kinderen weten dat het kerstfeest gaat om de geboorte van Jezus.

Alzo lief had God de wereld

Dat Hij aan ons heeft gegeven

Zijn eengeboren Zoon

Opdat een ieder die gelooft 

Het eeuwig leven heeft.

Verder hebben we genoten van de sneeuw op het schoolplein. We hebben met de slee gespeeld, sneeuwballen gegooid en zelfs een echte sneeuwpop gemaakt. 

 

We hebben geluisterd naar de verhalen over Mozes en het volk Israël. Nu luisteren we naar de verhalen rond de geboorte van de Heere Jezus. 

Klik hier voor de liedjes die we hebben geleerd.

We leren iedere twee weken een nieuwe letter. De laatste letter die we hebben geleerd is de K van kerstboom. De kinderen mogen altijd spullen meenemen die beginnen met de aangeleerde letter. Dit doen we dan in de lettermuur.

Na de vakantie gaan we beginnen met het thema Machines uit Kleuterplein.

We wensen u gezegende dagen en een voorspoedig en gezond 2018!

 

 

 

 

 

 

Oktober 2017

Kastanjes, eikels, blaadjes en paddenstoelen.                                                                Wat was het leuk om met z'n allen naar het bos te gaan.                                                  En wat hebben de kinderen goed gezocht naar paddenstoelen.                                    We hebben hele mooie gezien!

In het begin van het schooljaar begonnen we met het Bijbelverhaal over de  schepping en nu horen we verhalen over Jozef.

We zijn al bezig met het leren van letters, deze week is de p van paddenstoel aan de beurt.                                                                                                                                        Ook oefenen we met rijmen en leren we nieuwe woorden die bij het thema horen.

We hebben rond de kinderboekenweek gewerkt over bange Barend, gevoelens.        Wanneer ben je blij, boos, bang of verdrietig?                                                                Zelfs aan muziek kan je horen of het blij klinkt of niet.                                             

Nu hebben we lekker een week vakantie, even tijd om uit te rusten.                               De foto's van de herfstwandeling kunt u bekijken in het foto-album.                               De liedjes die we hebben geleerd kunt u hier vinden.                                                               

Een hele fijne vakantie!

September 2017

We gaan alweer een paar weken naar school. Voor sommige kinderen was alles nieuw en best een beetje spannend. Gelukkig zijn we nu al gewend en hebben we het heel gezellig met elkaar.

 

We hebben al best veel werkjes gemaakt en we spelen graag met de spelletjes uit de kast of in de verschillende hoeken. Buiten spelen vinden we ook erg leuk.

 

 

Op de website zullen we regelmatig een stukje en foto's plaatsen van onze groep.

 

 

We hopen op een heel gezellig schooljaar met elkaar!

Groetjes, juf Gerdi en juf Wilma

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2017-2018 » Groepen » Groep 1-2

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl