UITGELICHT

Nieuwsflits december

do 20 december -  De nieuwsflits van december is geplaatst. Daarin ook nieuws over de benoeming v...

Lees meer »

Nieuwsflits november

do 29 november -  We hebben weer een nieuwsflits geplaatst, die van de maand november. Die kunt u volg...

Lees meer »

Nieuwsflits oktober

do 1 november -  De nieuwsflits van oktober is geplaatst. Daarin ook info over de school op Veller. U...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

 Nieuws uit groep 2

Juli 2018                                                                                                        

Nog een week en dan is dit schooljaar voorbij. Wat is de tijd weer vlug gegaan.Tot het einde toe hebben we met veel plezier gewerkt en geleerd.

 Na de Bijbelverhalen over de woestijnreis hebben we geluisterd naar de verhalen over Jozua, Gideon, Ruth en Samuël.

We hebben het thema Vakantie van de methode Kleuterplein behandeld. In de huishoek kwam een camping met tenten. Het was er genieten van de zon en de BBQ.                                         

Er is veel interactief voorgelezen uit het boek De wilde vakantie van Zwijn. De letter z van Zwijn hebben we geleerd. We hebben gesprekken gevoerd over de vakantie en over op vakantie zijn.

Met rekenen hebben we geteld hoeveel mensen er nog in de bus waren als er 1 of 2 uit –of instapten.

Ook zijn we bezig geweest met tijdsbesef. We hebben met elkaar dingen bedacht die we graag in één week in de vakantie wilden doen. Op de klok hebben we het hele uur geleerd en wat Zwijn elk uur op een dag deed. 

 In de klas kwam een ijswinkel. Wat hebben we daar met veel plezier in gespeeld.

      

Er werden heerlijke sorbets geknutseld en andere ijswerkjes. Je zou er zin in krijgen;-)

      

      

We oefenden het rollenspel. Met de prijslijst oefenden we hoeveel een ijsje van €1 en van   € 2 samen kosten. En wat we konden kopen voor €10 aan ijsjes. De juf was de ijsverkoopster en kinderen de klant.

       

Klik hier voor de liedjes en de opzegversjes.

 En dan gaat het ook tijd worden om afscheid te nemen. We wensen de kinderen veel  speel –en leer plezier toe voor in het nieuwe schooljaar.

Maar eerst gaan we een poos vakantie houden.                    

Iedereen een hele fijne vakantie toegewenst!

April 2018

De lente is weer in het land! De eerste zonnestralen ze tint’len op je huid, de eerste bloemen bloeien, de eerste vogel fluit! We hebben al verschillende keren heerlijk buiten gespeeld in de lentezon, zelfs zonder jas!

         

                                         

         

We hebben geleerd en gewerkt over de lente. We leerden over bloembollen en zaadjes, over planten en zaaien. In de klas bloeiden de narcissen, blauwe druifjes, tulpen en hyacinten volop. Op de klassendeur hangt ons prachtige groepswerk van de bollenvelden.Er werden mooie bloemen met bijzondere namen bedacht.

                                                             

 We luisterden naar verhalen over het lijden, sterven en de opstanding van de Heere Jezus.Vol overgave zongen we de geleerde Paasliederen met het digibord mee.

 Voor onze moeder hebben we een mooi Moederdagcadeautje gemaakt. Wat het is verklappen we hier natuurlijk niet.

 En toen waren er ook nog de werkjes over de koning en de koningin en voor koningsdag.We tekenden koning Willem-Alexander en koningin Maxima. We knutselden een muts en een toeter voor koningsdag. Bijna elke dag oefenden we het koningslied Fitlala.Ook het volkslied Wilhelmus van Nassouwe zongen we staande mee met het digibord.

          

           

 Twee keer in de week gymmen we. Dit vinden we erg leuk. We doen afwisselend een spelles, een hoekenles , een klein materiaalles en een groot materiaalles.

                                                                                 

Na de meivakantie gaan we het thema Vakantie van methode Kleuterplein uitwerken. 

Maar eerst gaan we 2 weken vakantie houden.We wensen iedereen een fijne en zonnige meivakantie toe.

 Klik hier voor de liedjes en de opzegversjes

Februari 2018                                                                                               

We willen u graag wat laten horen en zien over de afgelopen periode.                                      We hebben niet stil gezeten. Leest en kijkt u maar.

Bijbelverhalen: we hebben vol verwondering geluisterd naar de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Hoe Hij zieken, blinden en verlamden weer beter maakte.

Thema: we hebben geleerd en gewerkt over het thema Machines van de methode Kleuterplein. In groepjes hebben we apparaten bekeken en uitgeprobeerd (fietspomp, elektrische puntenslijper, föhn, radio/Cd-speler, weegschaal, blikopener, kurkentrekker en een pizzasnijder. Daarna mochten de groepjes er in de kring over vertellen. Er werden tijdens een werkles allerlei machines uitgevonden, zoals een allesmachine, een billenveegmachine, een porchemachine, een koekjesbakmachine en nog veel meer. 

   

                                                    

We hebben gezien dat er machines zijn, die het doen door een motor en door tandwielen.      Toen er een hele, grote tractor door de straat reedt met veel profiel op z’n banden riep een kind: ‘Hé, een trekker met tandwielen!”                                                                                        We hebben een robot gemaakt van doosjes en WC rollen, een fietstandwielmachine, een sterrenmachine, een hijskraan, een graafmachine en tot slot een Valentijns robot!

                                

Taal: op het digibord hebben we een praatplaat over de werkplaats bekeken. We leerden woorden zoals de schroevendraaier, de combinatietang, de uitvinder, de veiligheidsbril, de steeksleutel, het gereedschap, bewaren, de stekker, het snoer, de maquette enz.                We hebben de letters g van gereedschap, de r van robot en de t van tandwielen geleerd.    We vinden het heel leuk om met letters bezig te zijn. Daarom oefenen voor het leren lezen in groep 3 het plakken (z-aa-g=zaag) en hakken (zaag=z-aa-g) van woorden. Belangrijk is dat we de letters uitspreken zoals ze klinken bv m=mmmm en geen em.

           

Rekenen: we hebben spijkers en schroeven geteld op meer-minder-evenveel en op 1 meer en 1 minder, gereedschap gesorteerd, getallen gesplitst en geflitst met onze vingers.

Sloophoek: op de gang was er de sloophoek. De kinderen hebben hier met veel interesse allerlei apparaten en voorwerpen uit elkaar gehaald.

          

Projectavond: op deze avond mocht u alle werkjes en bouwsels in de klas bekijken en ook hoe wij werken met Kleuterplein. Op het digibord kon er een robot (lieveheersbeestje) geprogrammeerd worden.                                                                                                      Wat fijn dat we van alle kinderen ouders hebben gezien!                                                          Na de vakantie gaan we uit Kleuterplein het thema Lente uitwerken.

  

             

Vakantie: en nu gaat het voorjaarsvakantie worden. Met af en toe nog een hagel -of natte sneeuwbui en bevroren autoruiten lijkt het nog geen voorjaar. Maar de dagen worden al wat langer en het zonnetje komt af en toe weer te voorschijn. Wat is het dan fijn om buiten te zijn!

We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.

Klik hier voor de liedjes.

 

December 2017

Het was de afgelopen periode een drukke, maar een gezellige en soms wat spannende tijd.

 

We hebben geluisterd naar de Bijbelverhalen over het volk Israël door de woestijn. Wat kon het volk mopperen en wat bleef de Heere God goed voor Zijn volk zorgen.

In de klas hebben de adventskaarsen gebrand. Er is over gepraat wat advent betekend.

We hebben ook de verhalen over de geboorte van de Heere Jezus gehoord.

 

                                        Er is een kindeke geboren op aard

                                        Er is een kindeke geboren op aard.

                                        t ’Kwam op de aarde voor ons allemaal

                                        t ’Kwam op de aarde voor ons allemaal.

 

Na de herfstvakantie hebben we drie thema's  uit de nieuwe methode Kleuterplein behandeld. Als  eerste hebben we over de Herfst geleerd en gewerkt. We leerden dat een paddenstoel en steel en een hoed heeft. Met de weegschaal hebben we kastanjes gewogen. We leerden zo de begrippen licht, zwaar, zwaarder en lichter en in balans zijn. 

In de klas is er een ‘echte’ boom gekomen. De herfstblaadjes zijn er inmiddels afgevallen en op de takken ligt nu sneeuw.

Wat hebben we genoten van het spelen in de sneeuw. Lekker sleetje rijden en sneeuwballen gooien!!

 

    

 

Tijdens de Sinterklaasperiode heeft het heerlijk naar gebakken pepernoten geroken. Mmmmm…… dat was smullen!!!

 

       

 

       

 

De klas ziet er nu echt in kerstsfeer uit. Alles is groen en geel en overal glinstert en glittert het goud. We hebben er met elkaar over gepraat hoe gezellig alles er uit ziet als ook de lichtjes en de kaarsjes branden. Maar dat het allerbelangrijkste is dat we er aan denken dat lang geleden de Heere Jezus geboren is om vrede te brengen: Ere zij God in de hoge en vrede op aarde in mensen een welbehagen.

 

    

 

Iedere dag oefenen we de liedjes en de opzegversjes voor de kerstviering.

We zien uit naar de kerstfeestviering waarin we met elkaar de geboorte van Jezus mogen gedenken.

 

klik hier voor de liedjes en opzegversjes

 

Na de vakantie gaan we leren en werken over het thema Machines uit onze nieuwe methode Kleuterplein.

 

Maar eerst gaan we genieten van 2 weken vakantie.

 

               We wensen u Gezegende kerstdagen en een goed 2018 toe!

 

                              

  

 

Oktober 2016

Het eerste stukje van groep 2 zit er op.

Voor sommige kinderen was het de eerste weken best even spannend: een grote en een kleine groep 1 die bij elkaar komen in groep 2 en dan ook nog twee nieuwe juffen. Maar iedereen heeft inmiddels zijn of haar plekje gevonden en zijn we met elkaar één groep 2 geworden.

Ons eerste thema Bibbers in je buik heeft daar ook zeker aan meegedragen. We hebben het met elkaar over de gevoelens blij, boos, bang, en verdrietig gehad. We kwamen er achter dat we allemaal wel eens ergens bang voor zijn, ook de juffen. Met elkaar hebben we blijde momenten gehad: als er iemand jarig was, toen het zusje bij Bart geboren is en als we grapjes maakten met elkaar. We konden soms aan het gezicht van de ander zien hoe die zich voelde.

De juf keek altijd heel blij als iedereen stil en netjes in de kring zat;)

 

                        

 

Met de Bijbelverhalen zijn we begonnen met De Schepping. Inmiddels luisteren we naar de verhalen over Jozef.

We hebben al 4 letters geleerd: d, s, b, p.

De lettermuur werd na elke letter snel gevuld met voorwerpen, plaatjes en geschreven woordjes.

Met rekenen zijn we bezig geweest met de getallenlijn t/m 10 en soms ook t/m 20. We hebben geflitst, verkort geteld en de dobbelsteenstructuur geleerd.

Met ons fruit hebben we een tabel gemaakt. We konden daarna zien waar het meeste, minste of evenveel van meegenomen was. Misschien heeft u onze tabel wel op de klassendeur zien hangen.

Elke week maken we een werkblad ter voorbereiding op het schrijven in

groep 3.

 

                       

 

Soms vinden we iets best lastig of wat spannend om te doen. Maar dat geeft helemaal niks! De kinderen zijn om de beurt het hulpje van de juf en de juf is altijd het hulpje van de kinderen!

Het motto van groep 2 is ook: van proberen kun je leren!

We zijn net begonnen met het leren en werken over het nieuwe thema Herfst.

We gebruiken hiervoor onze nieuwe methode Kleuterplein.

 

Ook buiten wordt het herfst.

Wij wensen iedereen  een fijne herfstvakantie toe!

 

Klik hier voor de liedjes en opzegversjes. 

 

Het schooljaar is begonnen!

 

We gaan nu alweer een paar weken naar school. Nieuwe juffen......dat is eerst even wennen. Maar dat went snel. We hebben het heel gezellig met elkaar in de klas. Buitenspelen vinden we leuk, maar binnen is er ook van alles te doen. De bouwhoek, de lego, de huishoek, de taal-rekenhoek enz. We vermaken ons prima. En natuurlijk knutselen we ook. We hebben de letter d geleerd. De lettermuur wordt steeds gevuld met voorwerpen waar de aangeleerde letter in voorkomt. Ook luisteren we graag naar de spannende verhalen over Pluk. We werken en leren over het thema een nieuw schooljaar.

We hopen op een fijn en leerzaam schooljaar met elkaar!

Groetjes, juf Mieke en juf Lia

                         

 

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2017-2018 » Groepen » Groep 2

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl