UITGELICHT

Nieuwsflits december

do 20 december -  De nieuwsflits van december is geplaatst. Daarin ook nieuws over de benoeming v...

Lees meer »

Nieuwsflits november

do 29 november -  We hebben weer een nieuwsflits geplaatst, die van de maand november. Die kunt u volg...

Lees meer »

Nieuwsflits oktober

do 1 november -  De nieuwsflits van oktober is geplaatst. Daarin ook info over de school op Veller. U...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

 

Welkom op de site van groep 3!

 

Thema 'Overal water'     juni/juli 2018

De zomer is een paar weken geleden begonnen en wat hebben we al mooi weer gehad! Regenwater valt er niet, terwijl het land het hard nodig heeft. Drinkwater hebben we gelukkig nog voldoende. We hebben het onder andere over drinkwater gehad, badwater, slootwater, het riool en hoe je water zuivert. De kinderen weten wat een schaatsenrijder is en we hebben filmpjes gezien over de kikker. Wat kan die hard kwaken en ver springen. De kinderen hebben ook heel veel gelezen, vooral met de tutors, de leerlingen van groep 8. Wat een samenwerking! 
Het jaar is bijna voorbij en dan......vakantie!! Veel plezier en daarna naar.........GROEP 4!!

   

 

Thema 'Dieren'                    april / mei 2018

Afgelopen weken zijn we een boel te weten gekomen over dieren.
We kunnen inmiddels zelf al heel goed lezen en hebben een boel nieuwe dierennamen voorbij zien komen. Er zijn veel dieren met rare namen zeg! Zo lazen we bijv. over een snotolf, een klapmuts, een blafhert en een driepootvis.
Ook leerden we dat een konijnenjong een lamprei heet en zijn ouders een ram en een moer.
Tot slot mochten we op bezoek in het biologisch centrum. Daar ging het vooral over de boerderij en de boerderijdieren. We hebben daar een hele leuke middag gehad. Wilt u meengenieten? Bekijk de foto's in het fotoalbum van deze site!
 

Thema 'De schat'             maart 2018

De kinderen hebben de afgelopen tijd rond het thema 'De schat' gewerkt. Eigen gevonden schatten werden meegebracht. Oude munten werden overgetrokken en in een schatkistje gedaan. Een schatkaart en ook een schatkist werden getekend en een vlot gebouwd. Hieronder ziet u een paar foto's van de zelf ontworpen bankbiljetten. Wat zijn ze prachtig geworden!

   

   

Thema 'De Ruimte'                januari/februari 2018

Wat een enthousiasme van de kinderen voor dit thema! Planeten zijn ontdekt, raketten gelanceerd, er is meegekeken in het ruimtestation ISS, noem maar op. En dan al die sterren!  Indrukwekkend die ruimte boven ons hoofd. Tijdens de projectavond konden ook ouders en andere belangstellenden een kijkje komen nemen. We denken dat deze keer ouders van de kinderen konden leren. Geweldig! 

   

   

 

Thema 'Op wielen'                 november 2017

De bouwhoek is in groep 3 een fietswerkplaats geworden. Wat wordt er hard gewerkt! De fietsen die er staan kunnen na afloop niet echt meer gebruikt worden. Want de opdracht is om de bouten, moeren, schroeven eruit te halen. Allerlei gereedschap wordt uitgekozen en gesorteerd. Er wordt gepast en gemeten. Wat een ijver. Op de foto's spat het enthousiasme en de concentratie ervan af. Mocht er thuis nog wat te slopen zijn, dan weet u vast wel vrijwilligers te vinden. Trouwens....de eerste Pieten zijn ook in groep 3 al gesignaleerd. 

    

   

 

 

Thema 'Smakelijk eten!'        oktober 2017

Dinsdag 31 oktober was het zover! De deuren gingen open van het pannenkoekenrestaurant "De Letterschilder". Zestien deftige obers stonden klaar om hun gasten te ontvangen en hun jas aan te nemen. Al gauw rook het heerlijk in de gang en werd er volop gebakken, geserveerd, gesmikkeld en afgerekend. Wat een glunderende gezichten van zowel de kinderen als hun gasten!. 

 

Thema  'De boom'               september 2017

In groep 3 is veel geleerd over "De boom". Hoe ziet een boom eruit en hoe groeit een boom? Er zijn bomen die vruchten dragen die wij lekker vinden. Soms worden die vruchten alleen door dieren gegeten. Het thema is in de laatste week afgesloten met het maken van een heerlijke smoothie. Ook is er die middag appelmoes gemaakt. Wat is er gesmikkeld!

                 

 

De eerste schoolweek

De eerste week in groep 3 zit er alweer bijna op.
Het was een feest om aan de gang te mogen gaan met deze enthousiaste kinderen!
Ze hebben veel nieuwe indrukken opgedaan en zo ongemerkt toch ook al weer heel veel geleerd!
In het fotoalbum op de website vindt u nog meer foto's van deze week zodat u mee kunt genieten.                                              

 

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2017-2018 » Groepen » Groep 3

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl