UITGELICHT

Nieuwsflits december

do 20 december -  De nieuwsflits van december is geplaatst. Daarin ook nieuws over de benoeming v...

Lees meer »

Nieuwsflits november

do 29 november -  We hebben weer een nieuwsflits geplaatst, die van de maand november. Die kunt u volg...

Lees meer »

Nieuwsflits oktober

do 1 november -  De nieuwsflits van oktober is geplaatst. Daarin ook info over de school op Veller. U...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

 Welkom op de site van groep 6!

 

      

April 2018

We hebben dit thema gewerkt over de tijd van burgers en stoommachines. Als uitdaging kregen we de opdracht om een toneelstukje te maken. Dat moest gaan over een kind dat leeft in het jaar 1889. Dat mocht een kind zijn van: een rijke fabrikant, een winkelier of van een arbeider. Ook mochten ze zelf nog een andere keuze maken. Het zijn erg leuke toneelstukjes geworden. 

               

        

Februari 2018

Wat is er hard gewerkt voor het project: superslimme natuur! We hebben omtdekt dat in de tijden van oorlog veel uitvindinge worden gedaan. We gebruiken ook natuur: Van de mollen hebben we afgekeken dat we loopgraven kunnen gebruiken in het oorlogvoeren... We hebben tanks gemaakt die over de loopgraven heen kunnen rijden.

    

Ook hebben we veel samengewerkt met groep 5... het was immers een gezamenlijk project van groep 5 en 6...

  

De projectavond werd goed bezocht. Veel mensen kwamen bij ons een Kahoot maken die door de leerlingen zelf was gemaakt (met een beetje hulp van de meesters Thimo en Harmen... ;-) )

                           

November 2017

Wat een feest! We hebben een prijs gewonnen!! Omdat de juf vrijdag jarig is mochten we afgelopen dinsdag naar Smikkels om daar de prijs in ontvangst te nemen. Dat kwam mooi uit want we waren al in het dorp. We hebben die ochtend de toren beklommen en het museum bezocht. Wat is het mooi om Barneveld te kunnen bekijken vanaf de toren. Een klein minppuntje: het regende....

           

           

                                   

Oktober 2017

Het is herfst, wat een prachtige kleuren overal! Wat is er veel te zien. De paddestoelen schieten uit de grond. Die hebben we nagemaakt! Eerst getekend op linoleum en daarna zijn we gaan gutsen... gelukkig zijn er geen ernstige bloedingen geweest. Dan een eigen afdruk maken. Reuze interessant allemaal, het resultaat is prachtig geworden.

         

                                    

 

September 2017

We zijn alweer 3 weken aan het werk en hebben al de eerste toets achter de rug. Deze toets hebben we op de computer mogen maken. Dit komt omdat we een nieuwe methode WO hebben. Brandaan heeft ons de afgelopen meegenomen naar de rijke koopmannen en we konden meekijken op een VOC schip.                      Nu laat Meander zien hoe we ons het beste kunnen beschermen tegen de zee. Maar in de zee leven natuurlijk ook prachtige dieren. Daar zijn we creatief mee aan de slag gegaan.

                   

                               

 

Na 6 weken zijn we al goed aan elkaar gewend. Na Brandaan en Meander heeft hun vriend Naut ons van alles geleerd over stevige en sterke constructies. We zijn een middag naar het Biologisch Centrum geweest. Daar hebben we veel geleerd over paddenstoelen (en schimmels..) We keken door microscopen en hebben zelfs champignons gesneden, gebakken en gegeten (iedereen!!). Hieronder een paar foto's:

                                                         

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2017-2018 » Groepen » Groep 6

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl