UITGELICHT

Nieuwsbrief juli

di 2 juli -  Klik hier voor de nieuwsbrief van juni...

Lees meer »

Nieuwsbrief juni

wo 5 juni -  Klik hier voor de nieuwsbrief van juni....

Lees meer »

Nieuwsbrief mei

ma 6 mei -  Klik hier voor de nieuwsbrief van de maand mei....

Lees meer »

AANMELDEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

Nieuws uit groep 1/2B 

  juli 2019

                                                       

Het is bijna vakantie! Wat zijn de laatste schoolweken snel voorbij gegaan.

In de afgelopen periode hebben we de volgende verhalen uit de Bijbel gehoord: het volk Israël in het beloofde land, Gideon, Ruth en Samuël. We zingen heel graag met elkaar de liederen over de Heere God. Wat is het mooi om zo samen God te loven en te prijzen.

We hebben geleerd, gepraat en gewerkt over het thema vakantie. Het kamperen hebben we al geoefend in de huishoek. Spannend hoor, met een zaklamp in een tent! Barbequen deden voor de tent. Mmmm.....lekker een kippetje braden!

Raai de kraai beleefde ook verschillende avonturen. Op vakantie met een te zware rugzak, maar ook een vakantiereisje winnen! 

De afgelopen periode waren er leuke activiteiten. Wat was het schoolreisje naar de speeltuin leuk!  En op het spetterfeest en het juffenfeest hadden we het goed naar onze zin.

 Alle kinderen wensen we veel plezier in de volgende groep!

Maar eerst een hele fijne vakantie!!!!!!

Klik hier voor de liedjes en opzegversjes

April 2019

Hoera, de lente is weer in het land! Wat is het heerlijk buitenspelen in de lentezon.We horen de vogels weer fluiten, bloemen gaan weer bloeien en er komen langzaamaan ook blaadjes aan de bomen. 

Elke dag beginnen we met welke dag het vandaag is, gisteren was en morgen gaat worden. We zingen regelmatig de dagen van de week en bespreken het ritme van de dag van ochtend, middag, avond en nacht. Zo oefenen we het tijdsbesef. 

Na de wonderverhalen en gelijkenissen van de Heere Jezus zijn de Paasverhalen verteld. Wat een indruk maakte het dat de Heere Jezus moest lijden en sterven. Maar Hij stond ook weer op!

                                

                                        De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja.

                                                 Jezus deed de dood te niet.

                                              Zing daarom het hoogste lied.

                                       De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja.

Na de meivakantie gaan we verder met de verhalen uit het oude testament. 

Hoofdstuk 2 uit de  methode Wonderlijk gemaakt is deze periode ook behandeld. We hebben er over gepraat dat als je iets niet wilt je duidelijk mag zeggen “Nee, dat wil ik niet!” We oefenden om het aardig, bang, verdrietig of boos te zeggen.Ook hebben we grepraat over “Stop houd op!”. Op een blaadje op onze stoel moesten we dingen tekenen die we echt niet willen. 

        

Na het thema Gezondheid hebben we eerst een ………………voor onze moeder gemaakt.

Daarna leerden en werkten we over koningsdag. We maakten een muts , een toeter een schilderijtje van koning Willem-Alexander en tekenden we de andere helft van de koning of de koningin er bij.

   

    

Op 12 april hebben we genoten van de koningsspelen op het schoolplein. Zag u hoe goed wij de Pasapas al mee konden doen? Wat was het gezellig! En wat was het fijn dat zoveel ouders hebben geholpen!

   

Voor Pasen maakten we de heuvel Golgotha. Ook werd er een gezellig paasmandje geknutseld. Er kwam een kuikentje en wat lekkers in!

         

Na de meivakantie gaan we eerst drie weken leren over het thema Familie en daarna het thema Vakantie. Beide thema’s van de methode Kleuterplein. 

Weet u dat de lettermuur na het leren van een nieuwe letter vaak al heel snel vol is?

Weet u dat we kunnen tellen tot en met 20 vooruit en ook achteruit?

Weet u dat tellen tot en met 20 met steeds een cijfer overslaan ook al begint te komen?

Weet u dat groep 1 dit eigenlijk maar tot 10 hoeft te kunnen, maar al heel goed mee doet met groep 2?

U leest wel hoe druk we zijn geweest.

Nu zijn we aan vakantie toe. 

We wensen iedereen goede paasdagen toe en een fijne meivakantie met veel lentezon!

Klik hier voor de liedjes en opzegversjes.

 

Februari 2019

Het is al bijna voorjaarsvakantie. We willen u graag wat vertellen over de afgelopen periode.

We vonden het erg leuk dat het sneeuwde in de afgelopen periode. Sleeën op het plein. Wat een feest.Een sneeuwpop hebben we ook nog kunnen maken. Het was maar een kleintje, maar het lukte. We zagen ook dat het sneeuwpopje snel weg smolt....... Verschillende kinderen namen een slee mee naar school. De kinderen maakten een optocht van sleeën aan elkaar. En de juf trekken.....oei dat was zwaar!

                             

We werken en leren over het thema gezondheid. Wat leren we veel nieuwe woorden zoals: EHBO-doos, huisarts, medicijnen, stethoscoop, mitella enz. We weten ook wat EHBO betekent: Eerste Hulp Bij Ongelukken. In de doktershoek kunnen we spelen met de doktersspullen die meegekomen zijn naar school. Er gebeuren heel wat ongelukjes in de doktershoek. Gelukkig is er een "dokter" aanwezig, die de patiënten snel beter maakt. We hebben ook gekeken naar het groeiboekje van Raai de Kraai. Ieder jaar groeit hij. We hebben dat met stroken gemeten. We kwamen erachter dat je met een lineaal/meetlat heel precies kunt meten. En heeft u de groeimeter gezien op de deur? 

              

De bijbelverhalen zijn gegaan over de tijd dat Jezus op aarde was. Wat gebeurde er veel wonderen. Dat kan Jezus, omdat Hij de zoon van God is. Ook  was daar de christelijke themaweek. We hoorden de verhalen over Daniël. We leerden het volgende liedje:

Vertrouw op de Heer met je hele hart en steun op je eigen inzicht niet.

Vertrouw op de Heer met je hele hart en steun op je eigen inzicht niet.

Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken.

Vertrouw op de Heer met je hele hart en steun op je eigen inzicht niet.

Onze directeur is met pensioen gegaan. Wat was dat een feestelijke dag. 'sMorgens oefenden we op de trommels en 's middags maakten we met de hele school een voorstelling voor de meester en zijn vrouw. We zagen er mooi uit met onze zelfgemaakte muts en ketting. En wat konden we goed trommelen! 

Na de vakantie gaan we verder met het thema gezondheid.

Klik hier voor de liedjes.

We wensen een ieder een hele fijne voorjaarsvakantie toe!

                             

December 2018

 

Het was de afgelopen periode een drukke, maar een gezellige en soms wat spannende tijd.

Na de herfstvakantie hebben we eerst over het thema De winkel, uit de methode Kleuterplein, geleerd en gewerkt. We hebben kennis gemaakt met Raai de Kraai, die elke dag op zijn nest in de klas zit. In de gang kwam een schoenenwinkel/kraam met echte schoenen in allerlei soorten en maten. Met een bordlineaal werd de maat van een voet gemeten.We leerden woorden over de schoen zoals neus, zool en hak.Met een blokje hebben we schoenen gemeten van kinderen uit de klas. Hoe komt het dat de ene schoen meer blokjes lang is dan een andere schoen? Het ene kind heeft een grotere maat dan het andere kind!!

  

           

Op 17 november is Sinterklaas uit Spanje in Nederland aangekomen.Een gezellige maar ook wat spannende tijd begon. In de klas kwam een openhaard waar we een geverfde echte schoen hebben gezet. En gelukkig reed Sint met zijn Pieten de WvO niet voorbij. Op een ochtend lag er wat lekkers in iedere schoen!!

  

Pepernoten hebben we gewogen in de balansweegschaal. We leerden zo de begrippen licht, zwaar, zwaarder en lichter en in balans zijn. Natuurlijk hebben we daarna van de pepernoten gesmuld.En wat heeft het heerlijk in de school geroken toen we pepernoten gingen bakken! Mmmmm, jammie!!!!!!

We hebben geluisterd naar de Bijbelverhalen over het volk Israël door de woestijn. Wat kon het volk mopperen en wat bleef de Heere God goed voor Zijn volk zorgen.

In de klas hebben de adventskaarsen gebrand. Er is over gepraat wat advent betekend.We hebben ook de verhalen over de geboorte van de Heere Jezus gehoord.

Luidt klokjes, klingelingeling

Luidt klokjes kling.

Laat de boodschap horen,

Jezus is geboren.

Voor die blijde klanken,

willen wij God danken.                                    

Luidt klokjes, klingelingeling

Luidt klokjes kling.

                        

De klas zag er echt in kerstsfeer uit. Alles was rood en oranje en overal glinsterde en glitterde het goud.

   

         

 

We hebben er met elkaar over gepraat hoe gezellig alles er uit zag als ook de lichtjes en de kaarsjes brandden. Maar dat het allerbelangrijkste is dat we er aan denken dat lang geleden de Heere Jezus geboren is om vrede te brengen Ere zij God in de hoge en vrede op aarde in mensen een welbehagen.

We hebben de lichtbak in de klas gehad. Als echte zandtovenaars toverden we prachtige figuren. Het leek of de kerstboom echt brandde.

             

Op de computer typten we kerstwoorden na. In de bouwhoek werd een prachtige kerk nagebouwd.

                                                                                                                                                                                                                    

Iedere dag oefenden we de liedjes en de opzegversjes voor de kerstviering.Het was fijn om op de kerstfeestviering Een heel bijzonder Kind met zoveel ouders, meesters, juffen en anderen de geboorte van Jezus te gedenken.

We mogen nu uit gaan rusten en genieten van 2 weken vakantie.

We wensen u Gezegende kerstdagen en een goed 2019 toe!

Klik hier voor de liedjes

                                                                                                                           

Oktober

Het is herfst! Dat kunnen we zien om ons heen. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Dat merken de kinderen op als we aan het buitenspelen zijn. Wat hebben we fijn buiten kunnen spelen in het zonnetje! Daar hebben de kinderen en de juffen van genoten!

We willen graag wat vertellen over wat we de afgelopen periode in de klas hebben gedaan. 

De bijbelverhalen: de kinderen hebben de verhalen gehoord over de schepping, Adam en Eva, Noach, Abraham, Izak en Jakob. Nu zijn we net begonnen met de verhalen over het leven van Jozef.

                             

We hebben gewerkt en gepraat over het boek: de mooiste vis van de zee. Regenboogvis heeft hele mooie schubjes, zelfs enkele zilveren schubjes. Hij is daar trots op. Eerst wil hij deze niet delen. Later deelt hij ze uit aan de andere visjes. Regenboog wordt daar blij van en de andere visjes ook. Samen gaan ze verstoppertje spelen. Van delen wordt je blij! Daar sloot het thema van de christelijke kinderboekenweek mooi bij aan. Dat ging over vriendschap. 

We knutselden van een schoenendoos een aquarium. We verfden deze blauw, knipten en plakten er visjes bij. We maaken er van klei een zee-egel en/of zeester bij. Zand en schelpen werden toegevoegd. De kinderen zijn trots op hun zelfgemaakt aquarium!

                             

Er zijn twee letters geleerd. De v van vis en de b van boek. Enthousiast wordt iedere keer de lettermuur gevuld!

We zijn druk bezig geweest met tellen. We oefenden de cijfersymbolen. We zijn bezig geweest met het begrip van groot naar klein. Ook hebben we gepraat over de seizoenen.

Na de vakantie gaan we het thema winkel behandelen.

Klik hier voor de aangeleerde liedjes.

Nu zijn we toe aan een weekje vakantie. Even lekker uitrusten.......

We wensen ieder een fijne herfstvakantie toe!

                        

 

 

 

september

Het schooljaar is al een paar weken bezig.                              

Het was best een beetje wennen: twee nieuwe juffen en kinderen van groep 1 en van groep 2 die nu bij elkaar in de groep kwamen.

Maar gelukkig beginnen we allemaal ons plekje te vinden.

Met elkaar hebben we 5 hoofdregels voor onze groep bedacht. Met een vingerafdruk hebben we beloofd om te proberen ons aan die regels te houden.

                                        

Regels zijn niet altijd leuk, maar wel heel belangrijk wil het gezellig zijn in de groep.

Het klassenthema van onze groep is De mooiste vis van de zee.

Onze werkjes gaan daar dan ook over.

          

De kinderen van groep 2 oefenen elk week het voorbereidend schrijven met een werkblad van onze methode Klinkers. Ze vinden het heel stoer, dat zij nu aan de beurt zijn met een eigen mapje waar de werkbladen in gaan.

                  

Wist u trouwens dat de kinderen in groep 1/2B fouten mogen maken?

Van proberen kunnen we leren! En de juffen vinden het vooral belangrijk dat we ons best doen.

We hopen op een gezellig en leerzaam schooljaar

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2018-2019 » Groepen » Groep 1-2b

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl