UITGELICHT

Nieuwsbrief mei

ma 6 mei -  Klik hier voor de nieuwsbrief van de maand mei....

Lees meer »

Nieuwsbrief

di 2 april - Klik hier voor de nieuwsbrief van april....

Lees meer »

Schoolvoetbal

ma 25 maart - In april begint het schoolvoetbaltoernooi weer.Via onderstaande link kunt u het programmab...

Lees meer »

AANMELDEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

Nieuws uit groep 1

 

Maart/april 2019

De lente is gekomen, heerlijk! De kinderen genieten van het buiten spelen en de sjaals en dikke jassen mogen voorlopig de kast weer in. De afgelopen periode hebben we een aantal kinderen welkom geheten en na de meivakantie komen de laatste 3 kinderen erbij! We hopen dat alle kinderen zich snel thuis voelen!

Na de voorjaarsvakantie werd er een week heel geheimgezinnig gedaan in onze groep. Mama's mochten niet binnenkomen, want er werd alvast geknutseld voor moederdag. De kinderen zijn ook heel behulpzaam. Ze helpen mama met de was en Cas helpt mama zelfs met spruitjes pellen. 

Een paar middagen was het bijzonder gezellig in de klas. Veel ouders kwamen helpen om een mooi werkstuk te maken en op de laatste creamiddag konden bekenden het allemaal komen bekijken. 

 

We vieren bijna de verjaardag van onze koning en daar is op school ook uitgebreid aandacht aan besteed. Er werd geknutseld, gezongen en gepraat over het gezin van de koning. Het was prachtig weer tijdens de koningsspelen, wat een sportiviteit en gezelligheid op het plein. 

 

Ook onze Raai de Kraai heeft de lentekriebels. De kinderen hebben hem geholpen zijn nest te bouwen. Het is een gigantisch nest geworden. En jawel....Raai werd stiller en hield meer zijn snavel. Hij zat te broeden en deze week zijn er 2 kleine Raaitjes uit de uitjes gekomen. Raai heeft verteld dat het een jongen en een meisjeskraai zijn en de kinderen hebben de piepkleine vogeltjes de namen Lok en Mila gegeven. 

Deze periode zijn de verhalen over de Heere Jezus aan de beurt gekomen. We hebben geluisterd naar de wonderen die Hij deed en de verhalen die Hij vertelde aan de mensen om Hem heen. De laatste 3 weken stond het lijden en sterven en de opstanding van Jezus centraal en hebben de kinderen er ook over gezongen. Wat klonk dat mooi!

 

We wensen iedereen goede paasdagen toe en een heel fijne meivakantie! 

De liedjes vindt u hier:

 

 

AUW, MIJN BUIK DOET ZO'N ZEER!

Beste papa's en mama's, 
U raad het vast al, in onze klas werken we over het thema "Gezondheid".
We leren wat een dokter allemaal doet, wat gezond is en wat niet gezond is....
We tellen pillen, en meten verbandjes af. Reuze interessant!
Ook hebben we een mooi knutselwerkje gemaakt van onszelf met waterpokken.
Lize: "Juf, ik krijg ook al bijna waterrrimpels (waterpokken) en dan moet ik thuisblijven". 
In de huishoek kunnen we lekker spelen met allerlei doktersspullen. spuiten, drankjes, medicijnrecepten, pillen, verbandjes, een stethoscoop, alles ligt er! 


 

Na de voorjaarsvakantie hopen we met onze klas een bezoekje te brengen aan een ECHTE dokter. Dat vinden we erg leuk. Maarrrr... stiekem hopen we dat we de dokter niet nodig hebben. We blijven liever gezond.

Grote klas
Onze klas wordt steeds een beetje voller, de kring steeds een stukje groter. Wat zijn er veel kinderen 4 jaar geworden. Gelukkig hebben we een hele gezellige klas en zijn we vriendjes van elkaar. 
Ons vriendje Jonathan woont een poosje in Engeland. We missen hem wel een beetje. Gelukkig kregen we pas POST! Een hele grote kaart van Jonathan met leuke foto's erin. 
Ook mochten we Juf Connie verwelkomen. Zij is nu onze juf in de plaats van juf Gerjanne. We vinden het erg gezellig met Juf Connie.
 

Wist je dat:
- we allemaal een hele mooie poster hebben gekregen van de mama van Lina
-Bryan, Ryan en Lennart het liefst de verkeerde kant de glijbaan opgaan, naar boven ipv naar beneden
-Lize het hardst kan giechelen van de hele klas
-De papa van Levi ALLES maken kan! 
-De papa en mama van Tobi Gerdi en papa heten.

Klik hier voor de liedjes

Kerstnieuws van groep 1

Beste papa’s en mama’s,

De helft van het schooljaar is alweer zo’n beetje voorbij! Wat vliegt de tijd, en wat genieten we elke dag volop van onze klas.
Hieronder kunt u lezen wat we de afgelopen tijd allemaal hebben gedaan en meegemaakt.
Ook wensen we jullie allemaal een heel fijne vakantie en TOT VOLGEND JAARJ!

In de kring
Iedere ochtend beginnen we gezellig in de kring. De afgelopen dagen was het extra gezellig, met een haardvuurtje, kerstboom en lichtjes. Tobi wilde ook even aan ons digibord-haardvuur voelen of het wel écht warm was.
Nadat we hulpjes hebben gegrabbeld en even hebben gekletst (we horen de meest interessant nieuwtjes over thuis), bespreken we altijd welke dag het is, en wat voor weer.
Daarbij zingen we het volgende liedje:

Goedemorgen mevrouw, goedemorgen meneer
Kunt u me vertellen wat is het voor weer?
Regent het nu buiten  of schijnt de zon vandaag?
Of waait er harde wind, dat is wat ik vraag.
Goedemorgen mevrouw, goedemorgen meneer
Kunt u me vertellen wat is het voor weer?

De juf geeft dan een hand aan één van de kinderen. En we liggen natuurlijk in een deuk als de juf een hand geeft aan een jongen en tegelijkertijd zingt “goedemorgen mevrouw”.
Hierna zingen we , uit volle borst,  een liedje en speelt de juf of haar gitaar, daarna volgt het gebed en vervolgens vertelt de juf het bijbelverhaal.
De afgelopen tijd hebben we verhalen gehoord over Adam, Noach, Abraham, Jozef en Mozes. De laatste weken luisterden we naar het bijzonder verhaal van het kindje Jezus, dat geboren werd in een stal in Bethlehem.
Ons favoriete kerstliedje is: Jezus is geboren. Die kunnen we heel luid en duidelijk meezingen.
De juf zegt altijd: “mooi en luid zingen, maar niet schreeuwen. En dan klinkt het echt heel mooi!

Spelen en werken
We knutselen, bouwen, knippen, plakken, verven, kleien en krijten wat af in groep 1. Iedere week maken we 3 werkjes. Sommige kinderen hebben dinsdag al 3 werkjes af!
We werkten over “Nieuw Schooljaar”, “Vriendschap” en “Winkel”.
Ook was er een échte schoenenwinkel in de gang. Daar hebben we heerlijk mee gespeeld. De juf mocht iedere dag nieuwe schoenen kopen (was dat in het echt ook maar zo!)
 

Engels
One, two, three, four…
De juf veranderd 1 x per week spontaan in “Miss English”. Ze kan dan ineens bijna geen Nederlands meer praten. We zingen liedjes, doen spelletjes met Engelse woorden en maken ook wel eens een knutselwerkje met instructie in het Engels.
We kunnen al heel veel Engels woordjes. We hebben de kleuren geoefend, de getallen, woordjes bij het thema “Me and school” en het thema “Autumn”.
Als afsluiting zingen we:
Goodbye, goodbye, stand up and say goodbye
Goodbye, byebye, sit down, and take it easy! Yeah!

Leren in de kring
Iedere dag doen we in de kring allerlei leeractiviteiten. Soms is dat een spelletje, of een oefening, of een liedje. We leren dan allerlei dingen rondom taal, rekenen, sociaal-emotioneel of drama.
Een voorbeeld van zo’n les.
“we werken over kerst. Raai de kraai is erg verdrietig. De klas is zó mooi versierd, maar zijn nest is nog helemaal kaal.
 De juf heeft allemaal kerst-spulletjes op de tafel gelegd. Kerstballen, sterren, gekleurde rietjes, kaarsjes, slingers etc. Eerst benoemen we wat er op tafel ligt en waar je het voor kunt gebruiken.
Op elk ding zit een sticker met een prijsje; 1,2 of 5 euro.
De juf vraagt hoeveel geld de spullen kosten. Is het veel of weinig?
Daarna krijgt iedereen “geld” uitgedeeld. Om beurten mogen we iets kopen in de Kerstwinkel voor in het nest van Raai. We bekijken of we genoeg geld hebben om te kopen wat we willen, wat we overhouden of wat we te weinig hebben.
Aan het einde van de les hebben we bijna geen geld meer, maar is Raai de Kraai helemaal blij met zijn kerstversieringen.

Gehoord in de kring

“Juf je hebt een kras op je hoofd” (achja, die rimpels! Aangezien ik ook geregeld mama/papa/opa/oma wordt genoemd….)
“je moet je mond ophouden”.
“Juf, jij mag van mij wel opruimen hoor” (dankje, dat is heel aardig!)
“Het heeft buiten gemist”
“Ik ben moe, ik heb vandaag zoveel nagedenkt”

HARD WERKEN, SAMENWERKEN!

Wat leren we al veel in onze klas. Tellen, kleuren benoemen, spelletjes, timmeren, bouwen, woordjes klappen, letters....teveel om op te noemen. 
afgelopen week werkten wij over "vriendjes". We leerden dat goede vrienden elkaar altijd helpen. Dat je het weer goed moet maken als je ruzie hebt, én we leerden samenwerken. 
We moesten bijvoorbeeld elkaars omtrek maken met blokken. Het ene kind moet heel stil blijven liggen en het andere kind bouwt met blokken de omtrek eromheen. En dan is het een hele kunst om er voorzichtig uit te komen, zodat de omtrek heel blijft. 
Deze week moeten we ook samenwerken. Samen moeten we met de kleurendobbelsteen gooien en daarna met de gewone stippendobbelsteen. Vervolgens moeten we evenveel spullen verzamelen als het aantal stippen in de juiste kleur. Vooral de  kleur paars is moeilijk, want we hebben niet zoveel paarse spullen in de klas. 
We kunnen het SUPERGOED. en het samenwerken doen we ook FANTASTISCH. 

Soms moeten we ook leren om iets zelf op te lossen. De juf draagt soms een bloemetjesketting en dan mogen we even NIKS vragen, omdat ze dan met een kind aan het oefenen is.
Wat een opluchting als de juf de ketting dan weer af doet.
Bryan zucht:  Gelukkig juf, nou ben je weer gewoon! 

Klik hier voor de liedjes

Een nieuw schooljaar

We zijn alweer een paar weken aan de slag in groep 1. Het wennen ging erg gemakkelijk, want we hebben een klein en gezellig groepje. Onze klas heeft allemaal vogeltjes op de ramen. Ook maakten we werkjes over vogeltjes. 
De afgelopen weken hebben we al veel geleerd:
-hoe het kralenbord werkt
-verven met kwasten of met onze vingers (dat was een lekkere knoeiboel)
-klassenregels (vinger opsteken in de kring, samen spelen samen delen)
-bijbelverhalen over Adam&Eva, Noach en Abraham
-spelen met alle verschillende hoeken

De kleihoek is favoriet. Er worden allerlei heerlijke taartjes, koekjes en snoepjes gemaakt. De juf mag ze allemaal proeven. (ze wordt vast heeeeeel dik)
Soms worden er ook poeptaartjes gemaakt, maar die vindt de juf niet zo lekker!
Chloë en Ilja kunnen zelfs al armbandjes maken van klei, knap hé?!

Wist u ook dat wij HEEL goed kunnen zingen? We zijn maar met 9 kinderen, maar als we zingen lijkt het soms wel alsof we met 30 kinderen zijn. En het klinkt ook nog eens erg mooi.
Een van onze favoriete liedjes is:  Jezus is de goede Herder. 

 

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2018-2019 » Groepen » Groep 1

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl