UITGELICHT

Nieuwsflits januari/februari

wo 13 februari - We hebben weer een nieuwe nieuwsflits geplaatst, die van de maanden januari en februari. K...

Lees meer »

Nieuwsflits december

do 20 december -  De nieuwsflits van december is geplaatst. Daarin ook nieuws over de benoeming v...

Lees meer »

Nieuwsflits november

do 29 november -  We hebben weer een nieuwsflits geplaatst, die van de maand november. Die kunt u volg...

Lees meer »

MEDEDELINGEN

Wilt u uw kind aanmelden?

Wilt u informatie over de school?

Neem contact met ons op.

Januari 2019

In de maand januari zijn we druk bezig geweest met het thema feest. Het was ook een echte ‘feestmaand’ met de Bijbelse themaweek en het afscheid van meester van Roekel. Voor ons als groep 3 was er nog een extra feest: we hebben inmiddels alle belangrijke leesletters geleerd! Dit hebben we dan ook uitgebreid gevierd. Alle ouders bedankt voor het meewerken aan dit gezellige en geslaagde feest. 
U leest hieronder wat twee van onze leerlingen hierover hebben geschreven:

We gignen een spurtogt doen 
toen kwaamen de vaaders en moeders en toen gignen we psalm zignen en benbus
Toen kregen we ons diploma.
toen gigen we daanken
toen gingen we hapjes eten.
Het was heel leuk en gezellig!
En het was heel grappig.

Schrijvers:
elyn mulder, naomi jochems

                                                                                       

December 2018

De schooldagen van het jaar 2018 zitten er alweer bijna op!
Ben Bus heeft ons deze maand meegenomen naar het ziekenhuis. We leerden een heleboel nieuwe woorden over ons lijf. Nog één bushalte en dan hebben we alle letters geleerd om te lezen en te schrijven!
Met rekenen krijgen we ook steeds ingewikkeldere sommen. Ook klokkijken oefenen we vanaf nu. Met een heel leuk versje: "Kleine Blaag die loopt heel traag, maar lange Jan die kan er wat van!"
In deze adventstijd hebben we de dagen afgeteld met de adventskalender, elke dag ging er een deurtje of een raampje open. We hebben hard gewerkt en geoefend om er een mooi en fijn kerstfeest van te maken.

                                

Oktober / November 2018

De tweede bushalte waar we met Ben Bus naar toe gingen had als thema De Boom. Tijdens deze weken leerden we weer nieuwe letters en lazen we over de boom en de herfst en allerlei dingen die daarbij horen.
Daarna bracht Ben ons naar de bushalte Smakelijk Eten. Dit thema bestond voor ons vooral uit het bespreken van hoe het werkt in een restaurant/pizzeria en het maken van onze eigen pizzeria Mamamia. De kinderen hebben met veel plezier van alles klaargemaakt voor de pizzeria in de klas. Het hoogtepunt was natuurlijk wel de middag dat de pizzeria open was en er voor elk kind iemand van ‘thuis’ aanwezig was. Wat hebben zij (en wij) genoten!
Het thema waar we nu bij stil staan is Op Wielen. Hierbij gaat het vooral over de hulpdiensten maar ook over andere vervoersmiddelen.
Ondertussen lezen we al veel woorden en zelfs teksten! Met rekenen zijn we voorzichtig begonnen met het maken van sommen. We splitsen getallen en laten mensen in en uit de bus stappen. De verhalen uit de Bijbel gaan over Jozef.
Langzamerhand komt de Sintsfeer ook een beetje groep 3 binnen. We hopen op een gezellige periode met elkaar!

            

September 2018

Het is alweer 3 weken geleden dat de kinderen voor het eerst ons lokaal binnen kwamen. Sommigen waren erg nieuwsgierig naar al het nieuwe en anderen vonden het allemaal best wel spannend. Het is mooi om te zien hoe de kinderen elkaar aanspreken om te laten zien dat ze nu toch echt groep 3 zijn! Er is ook al heel hard gewerkt! We hebben een boel letters voorbij zien komen en we lezen echte woorden. Het schrijfschrift staat voor een deel vol met mooie letters en cijfers. Rekenen, muziek, Engels, verkeer, van alles hebben we al met elkaar gedaan! De Bijbelverhalen gingen deze periode over de Schepping, Noach en de toren van Babel. Het lokaal begint er steeds gezelliger uit te zien met de knutsels en tekeningen die gemaakt zijn! Al met al mogen we terugkijken op een mooi begin van het nieuwe cursusjaar. We zien uit naar de rest van het jaar!

                                                                   

U bevindt zich hier: Schooljaar » 2018-2019 » Groepen » Groep 3

CONTACT

Lange Voren 88, 3773 AS Barneveld
Tel: 0342 490651, E-mail

Willem van Oranje is een basisschool van Stichting Hervormde Scholen
De Drieslag. Meer informatie hierover vindt u op www.dedrieslag.nl