Streetswise

ANWB Streetwise

Op 6 december van half 9 tot 12 uur kwam er een spannend verkeersprogramma bij ons op school. ANWB Streetwise leerde alle kinderen van onze school door het oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer.

ANWB Streetwise bestond uit 4 onderdelen

– Bij Toet toet leerden de groepen 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast werd er geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

– Tijdens Blik en klik leerden de groepen 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.

– Hallo auto zouden de groepen 5 en 6 leren over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Jammer genoeg kon dit niet doorgaan vanwege het slechte weer. De kinderen hebben een les gekregen in de klas op school.

– Bij Trapvaardig tenslotte trainden de groepen 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. Er werd gefietst over een uitdagend parcours en ze trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.