Groep 8

Groepsinformatie groep 8

Leerkrachten

Meester Jozua is er op elke dag van de week. Gemiddeld 1x in de drie weken wordt meester Jozua vervangen door juf Jolanda, vanwege de werkdrukverlichting. (meestal op woensdag of vrijdag.)

Huiswerk

De kinderen in groep 8 krijgen ook meer huiswerk mee naar huis. Hiervoor is een (goedkope) agenda zeer aan te raden. Het ritme van het huiswerk zal er zo uitzien:

Maandag: Extra huiswerk voor kinderen die hier behoefte aan hebben. 

Dinsdag: Rekenhuiswerk, meestal op Gynzy, kan per week verschillen.

Woensdag: Toets, deze wordt minstens een week van tevoren opgegeven.

Donderdag: Taalhuiswerk

Vrijdag: Levend water maken, psalm leren en een memo (Bijbeltekst) leren.

Uitjes

Het lijkt me leerzaam en leuk om een aantal uitjes te regelen in groep 8. Wanneer we een uitje hebben, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gesteld. Mocht ik hierbij de hulp van ouders ter begeleiding nodig hebben, laat ik dat weten. Als u ideeën heeft voor een uitje, laat het me weten.

Spreekbeurt/boekenbeurt

De kinderen krijgen 1x per jaar een boekenbeurt en een spreekbeurt. Bij de boekenbeurt hoort een boekverslag, bij de spreekbeurt een werkstuk. Hier zullen de kinderen tijdig over worden ingelicht. Als opstapje hebben we allemaal een vakantie-presentatie gehouden in de klas. 

Cito

Begin november wordt de cito afgenomen, 17 en 19 november zijn de oudergesprekken. Dan wordt een voorlopig niveau-advies gegeven.. Jolanda is ook bij deze gesprekken. In februari hebben we weer een gesprek, dan maken we de verwijzing definitief. Hierna zal de eindcito volgen.

Contact

Mocht er iets zijn, wilt u wat doorgeven of wilt u een afspraak maken? Ik ben overdag bereikbaar op school. Of via mail en/of Parro.

Meester Jozua

Maandag t/m vrijdagmorgen

jozua@wvobarneveld.nl