Groep 6

Groepsinformatie groep 6

Leerkrachten

Op maandag t/m vrijdag staat meester Daniel voor de klas.

Chromebook

De kinderen uit groep 6 werken weer met een chromebook. We gaan hier de rekenmethode helemaal op volgen via het programma Gynzy. De software is adaptief, dus elke leerling werkt op zijn/haar eigen niveau en krijgt een geheel gepersonaliseerde leerervaring. De leerkracht heeft een realtime inzicht in de voortgang van zijn leerlingen én kan gelijk hulp bieden daar waar nodig is. Ook krijgen de kinderen huiswerk via Gynzy. De kinderen krijgen van school éénmalig een koptelefoon. De kinderen mogen een eigen koptelefoon en muis van thuis meenemen.

Wisbordje

De kinderen maken gebruik van een wisbordje. Dit is een klein whiteboard waarop met een uitwisbare stift geschreven kan worden. Hiervoor krijgen ze van school 2x per jaar een stift. Hebben ze er meer “nodig” dan mogen ze er 1 van thuis meenemen.

Weektaak

We gaan dit jaar starten met het programma weektaak.com. De kinderen krijgen allemaal een eigen inlog. Alle kinderen kunnen online de weektaak bekijken. Hierin staat het methodewerk/extra werk/klaarwerk. Per les staat beschreven wat er gemaakt moet worden, of de kinderen mee moeten doen met instructie en wanneer het werk af moet zijn. Elk kind krijgt een weektaak op zijn/haar niveau en de leerkracht heeft een duidelijk overzicht.

Huiswerk

De kinderen in groep 6 krijgen huiswerk mee naar huis. Hiervoor is een (goedkope) agenda zeer aan te raden. De kinderen leren op deze manier te plannen. Over het algemeen zal het ritme van huiswerk er ongeveer zo uitzien:

  • Dinsdag: maakwerk/oefenblad/Gynzy (2x in de maand);
  • Woensdag: toets.
  • Donderdag: Engels woordjes
  • Vrijdag: Levend Water en Psalm.

De kinderen krijgen het huiswerk een week van te voren mee naar huis. Het is goed om uw kind thuis ook te helpen/stimuleren/leren plannen.

Internetcontract

In groep 5 de kinderen een internetcontract ondertekenend. Hierin staan een aantal afspraken en regels, waar de kinderen zich aan moeten houden met betrekking op de Chromebooks. Dit contract blijft tot en met groep 8 geldig. Het zal ook regelmatig weer even besproken worden in de groep.

Groepsplannen

Op school werken we met groepsplannen. Hierin staat precies beschreven welke doelen we per vak de komende periode gaan behandelen en welke specifieke aandacht uw zoon/dochter nodig heeft. In de meeste gevallen krijgt u dus (wanneer er wat moeite is) geen persoonlijk plan mee naar huis.

Uitjes

Ook in groep 6 hebben we verschillende uitjes zoals: het Biologisch Centrum, Nairac museum en schoolreisje. Wanneer we een uitje hebben, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gesteld. Mochten we hierbij de hulp van ouders ter begeleiding nodig hebben, ontvangt u een bericht via Parro.

Spreekbeurt/boekenbeurt

De kinderen moeten dit jaar een spreekbeurt en een boekenbeurt houden. T.z.t. volgt hierover meer informatie.

Gym

Op vrijdag gaan we gymmen in de Veluwehal. we gaan hier met de bus naartoe. De gymtijd is 8:25-10:45 uur. De kinderen hebben hiervoor gymkleding (shirt + broekje) nodig en gymschoenen. Gymkleding niet op orde is niet mee gymmen.

Contact

Mocht er iets zijn, wilt u wat doorgeven, wilt u een afspraak maken? Ik ben overdag bereikbaar via
Parro. Of via de mail daniel@wvobarneveld.nl

Meester Daniël

Maandag t/m Vrijdag

daniel@wvobarneveld.nl