Groep 5

Groepsinformatie groep 5

Leerkrachten

Juf Marjan staat maandag t/m donderdag voor de klas, juf Gerjanne op de vrijdag. 

Chromebook 

De kinderen uit groep 5 werken met een Chromebook. We gaan hier de rekenmethode op volgen via het programma Gynzy. De software is adaptief, dus elke leerling werkt op zijn/haar eigen niveau en krijgt een geheel gepersonaliseerde leerervaring. De leerkracht heeft een realtime inzicht in de voortgang van je leerlingen én kan gelijk hulp bieden daar waar nodig is. De kinderen krijgen van school éénmalig een koptelefoon. De kinderen mogen een eigen koptelefoon en muis van thuis meenemen. 

Huiswerk 

De kinderen in groep 5 krijgen huiswerk mee naar huis. Ze mogen een agenda gebruiken, maar het hoeft niet. In parro wordt het huiswerk doorgegeven.  Over het algemeen zal het huiswerk er ongeveer zo uitzien: maandag af en toe een toets van Engels, dinsdag of donderdag een toets over Naut/Meander/Brandaan.Op donderdag wordt er geregeld een tafel overhoord. Vrijdag : Levend Water en de Psalm. De kinderen krijgen het huiswerk een week van te voren mee naar huis. Het is goed om uw kind thuis ook te helpen/stimuleren/leren plannen. 

Internetcontract 

In groep 5 moeten de kinderen een internetcontract ondertekenen. Hierin staan een aantal afspraken en regels, waar de kinderen zich aan moeten houden met betrekking op de Chromebooks. Dit contract blijft tot en met groep 8 geldig. Het zal ook regelmatig weer even besproken worden in de groep. 

Groepsplannen 

Op school werken we met groepsplannen. Hierin staat precies beschreven welke doelen we per vak de komende periode gaan behandelen en welke specifieke aandacht uw zoon/dochter nodig heeft. In de meeste gevallen krijgt u dus (wanneer er wat moeite is) geen persoonlijk plan mee naar huis. 

Uitjes 

Ook in groep 5 hebben we verschillende uitjes. Wanneer we een uitje hebben, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gesteld. Mochten we hierbij de hulp van ouders ter begeleiding nodig hebben, ontvangt u een bericht via Parro. 

Weektaak

We zijn begonnen met het geven van een weektaak. Hierop staan de lessen die we gegeven en ook wat de kinderen kunnen doen als ze eerder klaar zijn. Het kan best zijn dat de weektaak in de loop van de tijd een keer verandert van uiterlijk, omdat we aan het uitproberen zijn wat het beste werkt.

Spreekbeurt/boekenbeurt 

De kinderen moeten dit jaar een boekenbeurt houden. T.z.t. volgt hierover meer informatie. 

Contact 

Mocht er iets zijn, wilt u wat doorgeven, wilt u een afspraak maken? Op onze werkdagen zijn we bereikbaar via Parro. Of via de mail marjan@wvobarneveld.nl of gerjanne@wvobarneveld.nl 

Juf Marjan

Maandag t/m Donderdag

marjan@wvobarneveld.nl

Juf Gerjanne

Vrijdag

gerjanne@wvobarneveld.nl